Od 01.02.2013. poslujemo na novoj adresi

Dr.Franje Tuđmana 6,Novaki

Vezano uz gume

Written by Dražen Jurić on Ponedjeljak, 23 travanj, 2012. Posted in savjeti

Prilikom kupnje novih guma važno je gazište

Smjesa gume i mehanička izrada guma se konstantno unapređuju. Optimalna sigurnost je zajamčena ukoliko sve 4 gume potječu iz istog proizvodnog razdoblja, te imaju isti dizajn i gazište. Prilikom kupnje novih guma posebno obratite pažnju na propisanu veličinu gume i indeks brzine. Vaš Bosch Servis će Vas sa zadovoljstvom savjetovati i dati Vam važne detaljevezane uz ovu temu.

Povećanje sigurnosti sa zimskim gumama

Ljetne gume ne drže adekvatno cestu na temperaturi ispod 7 stupnjeva celzijevih.Zimske gume su napravljene od posebne vrste gume koja je pogodnija za niže temperature i imaju dublji profil sa više bridova (lamela). Prosječno vozilo sa ljetnim gumama treba 43 m da bi se zaustavilo na snijegu pri brzini od 50 km/h u odnosu na zaustavni put od 35 m vozila koje je opremljeno zimskim gumama!

Pravilno čišćenje guma

Budite oprezni sa čistačem koji radi sa visokim pritiskom! Vrući vodeni mlaz usmjeren izbliza na određeno mjesto može uzrokovati značajno oštećenje. Stoga držite razmak od minimalno 20 cm u odnosu na gume, radite sa mlaznicom u spreju i stalno pomičite mlaz. Ovo vrijedi i u slučaju tvrdokorne prljavštine.

Kako prepoznati oštećenje gume

Ukiloko otkrijete slijedeće, morate odmah zamijeniti gumu:

  • Strana tijela u gumi, vidljive rezove, napukline ili kvrge
  • Mjesta koja su zbog zagrijavanja gume odmah suha nakon prskanja
  • Izmjenjen zvuk kotača ili vibraciju na upravljaču

Sezonski pregled vozila

Written by Dražen Jurić on Ponedjeljak, 23 travanj, 2012. Posted in savjeti

Sezonski pregled vozila: od pregleda prije godišnjeg odmora do zimskog pregleda

Vaš Bosch Servis će se pobrinuti da ste uvijek sigurni na cesti: pregledom prije godišnjeg odmora i početka turističke sezone i zimskim pregledom u vrijeme kada počinje sezona hladnog vremena. Sigurnost ima prioritet – u bilo koje doba godine. Dozvolite nam da provjerimo Vaše vozilo!

Izmjena ulja od strane stručnjaka

Redovita izmjena ulja osigurava dugi životni vijek motora te ujednačen rad. Stručnjaci u Bosch Servisu će Vam pravovremeno promjeniti ulje i pročistač goriva a otpadno ulje će se zbrinuti na ekološko prihvatljiv način. Sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovoriti na bilo koje pitanje vezano uz tip ulja.

Sve OK? Sigurno kroz tehničke preglede

Pored opće propisanih tehničkih pregleda također vršimo i test ispušnih plinova. Kako bismo smanjili teret onečišćenja, u sve više europskih gradova se može ući vozilima samo uz posjedovanje određenih naljepnica.

Pregled za sve marke vozila

Vršimo redovne preglede (ovisno o kilometrima i/ili intervalu) s modernom servisnom opremom i obučenim osobljem. U Bosch servisu Vaše vozilo će biti pregledano u skladu sa specifikacijama proizvođača vozila.